skip to Main Content

Interesse in een fijne inbouw sauna?

Bent u op zoek naar een kwalitatieve inbouw sauna op maat? Bekijk dan eens de ruime collectie aan sauna’s van Saunabouw Wilton. Wij verkopen traditionele Finse sauna’s, maar ook moderne design sauna’s. Voor ieder pand, iedere badkamer en elk budget hebben wij een geschikte inbouw sauna. Laat ons weten wat uw wensen zijn, zodat wij voor u aan de slag kunnen gaan. Als u ons inschakelt, kiest u voor vakkundig werk, kwalitatieve producten en een hoogstaande service. Kortom, bekijk direct ons aanbod en kies uw favoriete inbouw sauna op maat uit.

Ontdek de voordelen van een inbouw sauna op maat

Wist u dat saunagebruik naast erg lekker ook nog eens heel erg gezond is? Wij wijzen u graag op enkele belangrijke voordelen. Een bezoekje aan uw eigen inbouw sauna op maat:

 • Verhoogt uw weerstand
 • Kan stress doen verlagen
 • Werkt bloeddrukverlagend
 • Zorgt voor een gezonde huid
 • Draagt bij aan vetverbranding
 • Voorkomt verkoudheid en griep
 • Helpt tegen astma en bronchitis

Kortom, als u beschikt over een eigen inbouw sauna (eventueel in uw badkamer), kunt u uiterst eenvoudig en regelmatig uw gezondheid een ware opkikker geven.

Sauna Tilburg

Kom meer te weten over de verschillende soorten sauna’s

Bij ons kunt u terecht voor verschillende soorten sauna’s en voor installatie van een sauna in uw badkamer. Omdat wij u graag aan precies die inbouw sauna op maat helpen die u wenst, geven wij u graag wat meer informatie over enkele welbekende soorten. Laten we beginnen bij de Finse sauna. Deze wordt gebouwd van hout. Dit zorgt ten eerste voor een prachtige, natuurlijke uitstraling. Daarnaast zorgt dit materiaal ervoor dat de lucht in de sauna erg droog kan worden. In dit soort sauna’s is het niet alleen de warmte die een behaaglijk gevoel geeft, maar ook de hoge luchtvochtigheid. Hoe meer vocht er op de kolen terecht komt, hoe meer de luchtvochtigheid zal stijgen. Dit zorgt ervoor dat u erg goed gaat zweten. Hierdoor raakt u snel en eenvoudig afvalstoffen kwijt. Dat maakt deze soort inbouw sauna tot een erg gezonde optie.

Dit maakt een infrarood sauna bijzonder

Waar de warmte in een Finse sauna puur de buitenkant van uw lichaam verwarmt, verwarmt een infrarood sauna juist de binnenkant van uw lichaam. Dit maakt deze variant uitermate geschikt voor mensen die last hebben van reuma, artrose en stijfheid. De infrarode lampen in deze sauna’s stralen warmte diep binnen in uw lichaam. Dit is niet gevaarlijk, maar geeft juist een heel ontspannen en prettig gevoel. Let wel op, omdat de warmte in in plaats van op uw lichaam terechtkomt, is het niet de bedoeling dat u na een saunabezoekje in deze soort inbouw sauna een koude douche neemt. Hierdoor sluit u namelijk de warmte op in uw lichaam. Bij een Finse sauna is deze koude, natte afkoeling juist wél de bedoeling. Neem na een bezoekje in een infrarood sauna een warme douche of een warm bad. Meer weten over de mogelijkheden van deze sauna’s in uw badkamer? Wij vertellen het u graag!

Volg deze saunagang bij uw inbouw sauna

U geniet pas optimaal van uw inbouw sauna op maat als u er op de juiste manier gebruik van maakt. Daarom geven wij u hierbij een helder overzicht van de te volgen saunagang (bij een Finse sauna):

 1. Neem eerst een douche om fris de sauna in te gaan
 2. Droog uw huid vervolgens af, zodat er ruimte is om te zweten
 3. Neem een warm voetenbad, zodat u alvast went aan de warmte
 4. Neem plaats in de sauna en blijf daar zo’n 5 tot 15 minuten
 5. Verlaat vervolgens de sauna en ga naar buiten voor extra zuurstof
 6. Neem eerst een koude douche, pak daarna weer een warm voetenbad
 7. Kom lekker tot rust en drink voldoende water

Als u deze saunagang hanteert, geniet u optimaal van uw eigen inbouw sauna.

Kies voor een inbouw sauna op maat

Wij maken al onze sauna’s volledig op maat in onze eigen werkplaats. Of het nu een Finse sauna of een sauna voor in uw badkamer is. Hiervoor gebruiken we uitsluitend eersteklas materialen. Bovendien zijn al onze vakmensen zeer ervaren en volledig opgeleid. Als u kiest voor een maatwerk inbouw sauna, dan bedoelen we ook echt dat u uw gewenste sauna volledig naar uw wens kunt samenstellen. Uiteraard heeft u een ruime keuze aan onder andere houtsoorten, glas en steenstrips. Daarnaast kunt u uw sauna zelfs laten voorzien van kwalitatief hoogstaande fotowanden. Mag het u nog wat exclusiever? Laat ons dan een ultramodern LCD scherm of touchscreen installeren. Kortom, wij zetten alles op alles om tot precies uw gewenste eindresultaat te komen.

Vind bij ons uw gewenste inbouw sauna op maat

Bent u overtuigd van de vele voordelen van een eigen inbouw sauna? Maak dan een afspraak met ons. U bent van harte welkom in onze showroom. Uiteraard stellen wij ook graag een vrijblijvende offerte voor u op. Ga in gesprek met één van onze adviseurs. Ook brengen wij graag een bezoekje aan uw pand om de mogelijkheden te bekijken voor in uw badkamer of elders of voor een Finse sauna. U bereikt ons door te bellen naar 0497-369657 of 06-53430602 of stuur een e-mail naar info@sauna-nederland.nl. Wij helpen u graag aan precies die inbouw sauna op maat die u wenst!

Back To Top