skip to Main Content

Interesse in een buitensauna?

Wilt u een buitensauna kopen? Benader Saunabouw Wilton. Wij realiseren bij u buiten graag een sauna die aan al uw wensen voldoet. In onze collectie vindt u traditionele Finse sauna’s en moderne infrarood sauna’s. Wij kunnen al deze sauna’s losstaand of als inbouw realiseren. Wenst u buiten een sauna losstaand te laten bouwen? Of wilt u dat wij uw gewenste sauna realiseren in bijvoorbeeld uw tuinhuis? Alles is mogelijk. Geef uw wensen aan ons door, zodat wij aan de slag kunnen met het ontwerp van uw ideale sauna. Bij ons kunt u precies die buitensauna kopen waar u al tijden van droomt.

Waarom buiten een sauna laten bouwen verstandig is

Dat buiten zijn gezond is, wist u waarschijnlijk al. Wat als u die gezondheid nog een extra boost kunt geven, door een buitensauna te kopen?

Met een eigen sauna:

 • Verlaagt u uw bloeddruk
 • Verhoogt u uw weerstand
 • Krijgt u een gezondere huid
 • Kan uw stress enorm verlagen
 • Voorkomt u verkoudheid en griep
 • Zorgt u voor extra vetverbranding
 • Heeft u minder last van astma en bronchitis

Kortom, met een privé buitensauna heeft u uw eigen, unieke spa, gewoon bij u in de achtertuin staan!

Buiten sauna

Ontdek meer over onze verschillende soorten sauna’s

Als u buiten een sauna wenst, is het belangrijk eerst te bepalen wat voor een buitensauna u wilt kopen. Wij verkopen Finse sauna’s en infrarood sauna’s. De Finse variant kan zowel losstaand in uw tuin als in bijvoorbeeld een tuinhuisje worden gebouwd. Deze sauna is gemaakt van hout. Dat geeft sowieso al een mooie, natuurlijke uitstraling. Wat dit soort sauna’s typeert, is de droge lucht in de cabine. Brengt u meer vocht aan op de kolen? Dan stijgt de luchtvochtigheid. Hoe hoger deze luchtvochtigheid, hoe warmer het wordt en hoe beter u zult gaan zweten. Als gevolg daarvan raakt u snel, eenvoudig op natuurlijke wijze afvalstoffen kwijt. Dit maakt deze soort buitensauna erg gezond.

Bij een Finse buitensauna hoort de volgende saunagang

Wilt u optimaal genieten van uw Finse sauna in uw tuin of tuinhuis? Hanteer dan de volgende saunagang:

 1. Ga eerst onder de douche om fris de sauna in te gaan
 2. Droog uw huid vervolgens af, zodat er ruimte is om te zweten
 3. Neem een warm voetenbad, zodat u alvast went aan de warmte
 4. Ga de sauna in en verblijf daar zo’n 5 tot 15 minuten
 5. Ga vervolgens naar buiten en zorg voor voldoende extra zuurstof
 6. Neem dan eerst een koude douche, daarna een warm voetenbad
 7. Kom tot slot lekker tot rust en drink voldoende water

Als u buiten uw gewenste sauna laat bouwen, dan stapt u vanuit uw sauna meteen de frisse buitenlucht in. Ontzettend gezond en ontspannend dus!

Een infrarood sauna als buitensauna kopen kan ook

Naast Finse sauna’s, bouwen wij ook infrarood sauna’s. Deze cabines kunnen prima geplaatst worden in tuinhuisjes of serre’s. Een infrarood sauna verschilt op verschillende punten van een Finse sauna. Zo verwarmt een Finse sauna voornamelijk de buitenkant van uw lichaam, terwijl de infrarood sauna de warmte doordringt tot de binnenkant van uw lichaam. Hierdoor kiezen veel mensen met reuma, artrose en stijfheid voor dit type sauna. Een ander verschil is dat u na een bezoekje aan een infrarood buitensauna juist geen koude douche, maar een warme douche moet nemen. Anders sluit u de warmte in uw lichaam op. Na het saunabezoekje een frisse neus halen buiten de sauna is altijd aan te raden. Net als het tot rust komen en voldoende drinken.

Ontdek uw keuzes als u een buitensauna wilt kopen

Als u bij ons een sauna voor buiten wilt kopen, dan horen wij graag uitvoerig wat uw wensen zijn. Er staan u namelijk nogal wat keuzes te maken. Ten eerste willen we weten of u buiten een Finse sauna of een infrarood sauna wenst. Vervolgens horen we graag welke houtsoort, glassoort of steenstrip of voorkeur heeft. Neem ook een kijkje tussen onze bijzondere extra’s en verrijk uw buitensauna met een fotowand, een ultramodern LCD scherm of touchscreen. Al uw wensen vertalen wij graag in precies die sauna waar u al tijden naar verlangt. Wij beschikken over een eigen werkplaats waarin wij onze sauna’s bouwen. Onze ervaren vakmensen gebruiken hiervoor alleen maar eersteklas materialen. Kortom, kom bij ons uw gewenste buitensauna kopen!

Wilt u buiten van een sauna genieten?

Wilt u in uw eigen tuin in een heerlijke buitensauna kunnen stappen? Bezoek dan onze showroom of vraag alvast een vrijblijvende offerte aan. Wij kunnen ook bij u langskomen om de mogelijkheden buiten voor een sauna uitvoerig te bekijken. Schakel ons in door te bellen naar 0497-369657 of 06-53430602 of stuur een e-mail naar info@sauna-nederland.nl. Bij ons kunt u precies die buitensauna of Finse sauna kopen die aan al uw wensen voldoet!

Back To Top