skip to Main Content

Ontmoet uw partner in sauna bouw

Wilt u een privé sauna laten bouwen in uw tuin, tuinhuis of badkamer? Neem dan contact op met Saunabouw Wilton. Wij verkopen diverse modellen. Heeft u interesse in een klassieke Finse inbouw sauna? Of wilt u weten wat de kosten zijn om een infrarood sauna te laten bouwen? Geef aan ons door wat uw wensen zijn. Dan geven wij aan u de mogelijkheden en bijbehorende kosten door. Wij leveren kwalitatieve producten, voor een eerlijke prijs en met een hoogstaande service. Kortom, u heeft uw professionele partner in sauna bouw gevonden.

Waarom een privé sauna laten bouwen verstandig is

Een privé sauna laten bouwen in uw tuin of tuinhuis is om verschillende redenen erg verstandig. Zo is een saunabezoekje heel erg lekker. Maar het biedt ook vele voordelen voor uw gezondheid:

 • Vetverbranding
 • Stressverlaging
 • Bloeddrukverlaging
 • Een gezondere huid
 • Weerstandsverhoging
 • Hulp bij astma en bronchitis
 • Minder last van verkoudheid en griep

Weet u nog niet zeker wat voor een sauna u wenst in uw tuin, badkamer of tuinhuis? Wij wijzen u graag op de verschillen in sauna bouw tussen een Finse en een infrarood sauna.

Ontdek meer over de Finse sauna bouw

De Finse sauna is misschien wel de meest bekende sauna. Wenst u een privé Finse sauna te laten bouwen in uw tuinhuis of tuin? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Deze sauna’s worden gemaakt van hout. Dit zorgt voor een natuurlijk uitstraling en een erg droge lucht in de sauna. Dankzij deze droge lucht kunt u de sauna van binnen voorzien van een erg hoge luchtvochtigheid. Hoe meer vocht u aanbrengt op de kolen, hoe hoger de luchtvochtigheid zal worden. En hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe beter u zult gaan zweten. Dit maakt deze sauna erg gezond. U raakt moeiteloos vele afvalstoffen kwijt en voelt zich na elk saunabezoekje weer als herboren. Bent u benieuwd naar de kosten als u dit soort sauna laat bouwen? Of meer weten over de mogelijkheden voor een sauna in uw badkamer? Vraag ons naar meer informatie over deze sauna bouw.

Laat ons een privé infrarood sauna bouwen

Naast Finse sauna’s bouwen wij ook infrarood sauna’s. Dit type sauna bouw wijkt op verschillende punten af van de Finse variant. Ten eerste verwarmt de Finse sauna uw lichaam van buitenaf, terwijl de infrarood sauna de warmte in uw lichaam dringt. Daarom is een infrarood sauna zeer geschikt voor mensen met reuma, artrose en stijfheid. Een ander verschil is de saunagang. Waar u na een bezoekje aan een Finse sauna een koude douche moet nemen, moet u na een infrarood sauna juist een warme douche nemen. Een koude douche zou er bij een infrarood sauna juist voor zorgen dat u de warmte in uw lichaam juist opsluit. Wij kunnen zowel een Finse als een infrarood sauna bouwen in uw tuinhuis of tuin. Vrijstaand of als inbouw. Ook een sauna in uw badkamer is mogelijk. Vraag ons naar kosten voor uw gewenste sauna bouw.

Hanteer deze saunagang als u kiest voor de Finse sauna bouw

Wilt u een Finse privé sauna laten bouwen in uw badkamer, tuin of tuinhuis? Hanteer dan de volgende saunagang bij elk saunabezoek:

 1. Ga eerst onder de douche om fris de sauna in te gaan
 2. Droog uw huid daarna af, zodat u optimaal kunt zweten
 3. Neem een warm voetenbad, zodat uw lichaam alvast went aan de warmte
 4. Ga de sauna in en geniet zo’n 5 tot 15 minuten van de warmte
 5. Verlaat vervolgens de sauna en ga naar buiten voor extra zuurstof
 6. Neem daarna een koude douche, volgend door een warm voetenbad
 7. Neem tot slot voldoende rust en drink genoeg water

Als u van bovenstaande lijst uw routine maakt, dan geniet u optimaal van uw privé sauna.

Wat een sauna bouwen u gaat kosten

Welke kosten u kwijt bent als u een privé sauna laat bouwen, is niet direct te zeggen. Het hangt namelijk veel af van de keuzes die u maakt. Kies eerst de soort sauna. Wenst u een infrarood of een Finse sauna? En wilt u een sauna laten bouwen in uw tuin of als tuinhuis? Of in uw badkamer? Daarna kiest u een bepaalde houtsoort, glassoort of steenstrips. Ook kunt u kiezen voor een fotowand, een LCD scherm of touchscreen. Kortom, wij bouwen graag precies die sauna die aan al uw wensen voldoet. Laat ons een sauna bouwen voor kosten die precies binnen uw budget vallen. Van eersteklas materialen en door ervaren vakmensen. Vraag direct een geheel vrijblijvende offerte bij ons aan.

Laat ons een maatwerk privé sauna voor u bouwen

Wilt u een privé sauna laten bouwen in uw tuin of als tuinhuis? Wilt u weten voor welke kosten u een sauna kunt kopen? Neem contact met Saunabouw Wilton, uw specialist in sauna bouw. Bezoek onze showroom, benader onze adviseurs of vraag een vrijblijvende offerte aan. Ook geven wij u graag meer info over een Finse sauna of een sauna in de badkamer. Bel naar 0497-369657 of 06-53430602 of stuur een e-mail naar info@sauna-nederland.nl. Wij komen graag een privé sauna voor u bouwen in uw tuin of tuinhuis!

Back To Top