skip to Main Content

Laat ons een sauna op maat voor u maken

Wilt u een sauna op maat kopen of een sauna in de badkamer installeren? Laat deze dan realiseren door de vakmensen van Saunabouw Wilton. Bij ons kunt u terecht voor verschillende modellen. Voor elke woning en elke prijs kunnen wij een unieke inbouw sauna op maat bouwen. Als u ons laat weten wat uw wensen zijn, dan hebben wij straks in no time en volledig volgens uw wensen een Finse of infrarood sauna op maat gemaakt. Wij staan garant voor kwalitatieve producten, vakkundig bouwen, een eerlijke prijs en een hoogstaande service. Kortom, laat ons een sauna op maat voor u maken.

Waarom een sauna laten bouwen verstandig is

Wist u dat saunabezoekjes niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens zeer gezond zijn? Een eigen inbouw sauna op maat levert u de volgende voordelen op:

 • Vetverbrandend
 • Stressverlagend
 • Bloeddrukverlagend
 • Weerstandverhogend
 • Zorgt voor een gezonde huid
 • Voorkomt verkoudheid en griep
 • Helpt tegen astma en bronchitis

Weet u al wat voor een sauna u wilt laten maken? Lees verder om de verschillen te ontdekken tussen een Finse sauna en een infrarood sauna op maat.

sauna

Als u een Finse inbouw sauna op maat wilt kopen

Een van de meest bekende sauna’s is de Finse sauna. Wij kunnen deze op maat voor u bouwen, voor een zeer schappelijke prijs. Een Finse sauna wordt gemaakt van hout. Hierdoor heeft deze soort een zeer natuurlijke uitstraling. Het hout zorgt er bovendien voor dat de lucht in de cabine erg droog kan worden. Dit zorgt voor een speciale beleving. Het is in dit soort sauna’s namelijk niet alleen de warmte waar u van geniet. Ook de luchtvochtigheid draagt enorm bij aan de behaaglijkheid. Hoe meer u de kolen in de sauna bevochtigt, hoe hoger de luchtvochtigheid zal worden. Hierdoor zal het zweten moeiteloos verlopen. Besluit dus deze inbouw sauna op maat te kopen, als u snel en eenvoudig afvalstoffen wilt kwijtraken. Een sauna installeren in uw badkamer behoort ook tot de mogelijkheden.

Ontdek waarvoor een infrarood sauna op maat wordt gemaakt

Vaak wordt gesteld dat een infrarood sauna puur voor mensen met reuma, artrose en stijfheid wordt gemaakt. Maar ook als u niet lijdt aan bovenstaande, is het erg verstandig deze infrarood sauna op maat te laten maken. De warmte van deze infrarode lampen dringt namelijk door tot in uw lichaam. Dit in tegenstelling tot de Finse sauna, die uw lichaam vooral van buitenaf verwarmt. Let op, waar u bij de Finse variant een koude douche zou moeten nemen naderhand, moet u na een bezoekje aan uw infrarood sauna die op maat is gemaakt, juist een warme douche nemen. Anders sluit u de warmte in uw lichaam op. Overweegt u deze sauna te kopen, maar heeft u vragen over de werking ervan, over de juiste saunagang, over een installatie in de badkamer of over de prijs? Neem contact met ons op.

Volg deze saunagang bij uw inbouw sauna op maat

Kiest u er niet voor een infrarood sauna op maat te laten bouwen, maar een Finse variant? Dan is het belangrijk dat u onderstaande saunagang hanteert bij elk saunabezoek:

 1. Ga eerst onder de douche om fris de sauna in te gaan
 2. Droog uw huid vervolgens af, zodat u optimaal kunt zweten
 3. Neem een warm voetenbad, zodat u alvast went aan de warmte
 4. Ga de sauna in en geniet zo’n 5 tot 15 minuten van de warmte
 5. Verlaat daarna de sauna en ga naar buiten voor extra zuurstof
 6. Neem vervolgens een koude douche, daarna een warm voetenbad
 7. Kom tot slot lekker tot rust en drink voldoende water

Maak van bovenstaande lijst uw routine. Dan is een sauna op maat kopen de prijs nóg meer waard.

Wilt u een Finse of infrarood sauna op maat gemaakt hebben?

Welke prijs uw gewenste sauna draagt, kunnen we op voorhand niet precies zeggen. Het hangt namelijk enorm af van uw wensen en keuzes. Bij ons kunt u namelijk precies die vrijstaande of inbouw sauna op maat kopen, die u wenst. Kies uw favoriete houtsoort, glas of steenstrips. U kunt zelfs kiezen voor een unieke fotowand. En wat dacht u van een ultramodern LCD scherm of touchscreen? Kortom, u kunt ons precies die Finse of infrarood sauna op maat laten maken, waar u al tijden van droomt. Installatie in de badkamer is ook een mogelijkheid. Wat uw voorkeuren ook zijn, wij bouwen al onze sauna’s in onze eigen werkplaats. Dit gebeurt door onze ervaren vakmensen en met eersteklas materialen. Weet u inmiddels ook zeker dat u een sauna wilt kopen? Neem contact met op ons.

Mogen wij een Finse of infrarood inbouw sauna op maat maken?

Wilt u weten wat uw gewenste sauna op maat aan prijs moet kosten? Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Wilt u ter inspiratie zien welke infrarood sauna’s wij eerder op maat gemaakt hebben? Kom naar onze showroom, benader onze adviseurs voor een gesprek of vraag alvast een vrijblijvende offerte aan. Bel naar 0497-369657 of 06-53430602 of stuur een e-mail naar info@sauna-nederland.nl. Laat ons weten wat voor een Finse sauna of andere sauna op maat (mogelijk voor in badkamer) wij voor u mogen bouwen!

Back To Top